Den Bosch 073-7600100 | Oss 0412-693131

Mediation bij echtscheiding

Uit elkaar gaan is een emotioneel en persoonlijk proces, of je nu getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont. Als er een conflict bestaat, wordt er vaak niet meer op een constructieve manier gecommuniceerd. Een scheidingsmediator helpt partijen in een vertrouwelijke sfeer om op basis van wederzijdse belangen een dialoog op gang te brengen, de weg vrij te maken voor onderhandelingen en een oplossing te bereiken. De scheidingsmediator geeft daarnaast juridische informatie en begeleiding. Ook is er aandacht voor de emotionele aspecten van een scheiding.

Omdat mediation (bemiddeling) bij echtscheiding uitgaat van wederzijdse belangen kunnen maatwerkoplossingen gecreëerd worden, die bij de rechter niet te bereiken zijn. Een langdurige echtscheidingsprocedure welke hoge kosten met zich mee kan brengen, waarvan de uitkomst onzeker kan zijn en waardoor de verstandhoudingen in de meeste gevallen verstoord raken, wordt vermeden indien partijen in de mediation gezamenlijk een oplossing vinden. Kom je er gezamenlijk niet uit, dan zijn wij er ook als uw echtscheidingsadvocaat.

Als er kinderen zijn, is het belang van een goed geregelde scheiding duidelijk. Maar ook als er geen kinderen zijn, helpt het gezamenlijk afronden van de relatie bij de verwerking en bij het maken van een nieuwe start.

Mediation bij andere geschillen

Niet alleen in scheidingssituaties maar ook in andere familierechtelijke geschillen of geschillen in intermenselijke relaties kan mediation (bemiddeling) een oplossing bieden. Wij hebben naast ruime ervaring op het terrein van mediation in echtscheiding ook ervaring op het gebied van onder meer erfrechtelijke geschillen, arbeidsrechtelijke conflicten en burengeschillen.

De vakgroep mediation bestaat uit:

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons kantoor voor in 's-Hertogenbosch of Oss.