Den Bosch 073-7600100 | Oss 0412-693131

Nieuws

jun 13, 2017
|
Ingezonden door: vanewijk
|
Categorie: Algemeen

Het vervallen en verjaren van vakantiedagen per 1 juli

De wettelijke vakantiedagen opgebouwd in 2016, vervallen per 1 juli 2017. Sinds 2012 geldt dat wettelijke vakantiedagen een half jaar na het jaar van opbouw vervallen. Dit geldt niet voor bovenwettelijke vakantiedagen, die verjaren pas na vijf jaar.

Op het moment dat je als werknemer vakantiedagen opneemt, worden als eerste de dagen die de kortste geldigheidsduur hebben, weggestreept. Het kan zo zijn dat er voor jou een andere opnamevolgorde van vakantiedagen geldt. Dit kan zijn bepaald in je cao of arbeidsovereenkomst. Daarin kan bijvoorbeeld zijn vastgelegd dat wettelijke vakantiedagen later vervallen dan een half jaar na het jaar van opbouw. De vakantiedagen mogen niet eerder dan een half jaar na opbouw vervallen. Het kan ook effect hebben op de opbouw van vakantiedagen wanneer je ziek bent (of bent geweest).

Heb je hier vragen over, of wil je graag weten hoe het zit met je eigen vakantiedagen, neem dan gerust contact op met Mandy de KoningNicoline Stoutenbeek of Vera Nijenhof-van der Donk.