Den Bosch 073-7600100 | Oss 0412-693131

Arbeids- en ambtenarenrecht

Het Nederlandse arbeids- en ambtenarenrecht is ingewikkeld en aan dagelijkse veranderingen onderhevig. Het is bijna niet mogelijk alles zelf bij te houden.

Wij zijn gespecialiseerd in deze ingewikkelde rechtsgebieden. Als u wilt, nemen wij u die zorg uit handen en/of  zijn uw directe sparring partner. U kunt ons altijd bellen of mailen, en niet alleen tijdens kantoortijden. Uw zorg is immers de onze.

Een greep uit onze dienstverlening:  Arbeidsvoorwaarden en wijzigingen daarvan; Personeelshandboek en  Arbeidscontract; Managementovereenkomst;  ZZP-ers en Flexibele contracten;  Detachering en Outsourcing; Collectief arbeidsrecht. Maar ook Fusies en overnames; Overgang van onderneming; Medezeggenschaprecht.

En uiteraard: Ontslag voor werkgevers; Ontslag voor werknemers en ambtenaren; Afvloeiingsregelingen en Reorganisatie / Herstructurering en Sociaal Plan; Mediation.

En bijzondere aandacht voor onderwerpen zoals: Statutair bestuurder ;Seksuele intimidatie; Sociale zekerheid voor werkgevers; Arbeid en Zorg; Concurrentie- en relatiebeding; Arbeidsongeschiktheid en Re-integratie; Arbeidsongevallen en Beroepsziekten.

We richten ons, ondernemersadvocaten als we zijn, op grote en middelgrote bedrijven waaronder multinationals en non-profitorganisaties en overheden. We werken ook heel graag voor particulieren. Zodat we altijd beide invalshoeken van het arbeids- en ambtenarenrecht door en door kennen.

Daarnaast zetten we ons in voor ondernemingsraden.

We zijn aangesloten bij de in het arbeids- en ambtenarenrecht gespecialiseerde verenigingen. Dit betreffen met name de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Arrondissement Breda/’s-Hertogenbosch (VAA) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).

Ons beleid is dat naast de accountmanager van uw dossier ook een andere medewerker fungeert als back-up. Snelle telefonische raadpleging in uw dossier is dus altijd mogelijk.

De vakgroep arbeids- en ambtenarenrecht  bestaat uit:

Activiteiten vakgroep Arbeids- en ambtenarenrecht

Broodje Arbeidsrecht Eerste ervaringen WWZ en Tips 2016

• vonden plaats op 7 januari te Heesch (in samenwerking met Qees), 28 januari te 's-Hertogenbosch en 2 februari te Oss.

Broodje Arbeidsrecht II 2016

• najaar 2016 

Onderwerp en locatie worden nader bekend gemaakt.

Masterclasses Arbeidsrecht (gericht op verdieping)

• Onderwerp en locatie worden nader bekend gemaakt. Schrijf u nu alvast hier in voor deze verdiepingsbijeenkomst!

Overige activiteiten vakgroep Arbeidsrecht

Workshops/inhouse cursussen op verzoek, voor eigen personeel of relaties? Neem vrijblijvend contact op. Denkt u bijvoorbeeld aan een van de volgende workshops/cursussen:

  • WWZ (nieuwe wetgeving)
  • Arbeidsrecht voor de directeur en de personeelsadviseur
  • Disfunctioneren en dossieropbouw
  • De zieke werknemer: Hoe kom ik voorbij de Poortwachter
  • Updaten van arbeidscontracten: met aandacht voor de bijzondere bedingen
  • Hoe regel ik de medezeggenschap in mijn bedrijf?: de (nieuwe) WOR in de praktijk gebracht
  • Handboek flexwerk: een workshop speciaal voor uw PZ-manager of P&O- afdeling
  • Draaiboek reorganisatie en ontslag
  • Voetangels & Klemmen: de risico's van werknemers met een buitenlands paspoort

Bijeenkomsten bij onze partners /netwerken op het gebeid van Arbeids- en ambtenarenrecht

Via onze netwerken kunt u regelmatig deelnemen aan kennisbijeenkomsten door hen georganiseerd. Zeker als wij actief betrokken zijn bij de organisatie daarvan. Soms moet u wellicht een kleine bijdrage betalen, vaak ook zijn ze gratis. Wij houden u op de hoogte via onze website van deze bijeenkomsten.